Ontsteking

Een ontsteking van de prostaat is niet altijd eenvoudig vast te stellen. Een inwendig onderzoek door een arts of doctor kan hierbij uitsluitsel geven.

Bij een inwendig onderzoek zal een arts of homeopaat met zijn vingers voelen of de prostaat opgezwollen is. De arts zal daarvoor zijn vingers in de anus van de man moeten duwen om te onderzoeken of er iets mis is.

Niet elke man zal het gemakkelijk vinden om een arts te vragen naar een inwendig onderzoek.

Houd er rekening mee dat een huisarts of uroloog dagelijks met bezig is met het menselijk lichaam. Daardoor is het voor artsen niet vreemd om te praten over prostaat klachten.

Bovendien zal een arts jou graag willen helpen met jouw klachten en kwalen. Een arts zal voor een goede diagnose wel vragen gaan stellen. Bijvoorbeeld hoe vaak jij een zaadlozing hebt. Een gezonde prostaat produceert immers elke dag een kleine hoeveelheid prostaat vocht. Indien dit prostaatvocht niet wordt gebruikt bij een zaadlozing zal dit prostaatvocht zich ophopen in de prostaat. Door de ophoping van prostaatvocht zal de prostaat ook opgezwollen aan kunnen voelen. Deze zwelling moet een arts niet verwarren met een zwelling door een prostaatontsteking. Dat is de reden dat een arts enkele indiscrete vragen zal moeten stellen.

Schaam je er niet voor, het is immers in je eigen belang dat je snel weer beter wordt!

Prostaatontsteking

Een opgezwollen prostaat kan duiden op een prostaatontsteking.