Welk onderzoek kunnen deze privé klinieken uitvoeren?

Daarvoor het is handig dat u weet hoe de prostaat werkt en waarvoor de prostaat eigenlijk dient. Wist u dat de prostaat helpt bij de voortplanting van de mensen? Hieronder staat het nog eens beknopt uitgelegd.

Waar bevindt zich de prostaat

De prostaat bevindt zich in het mannelijk lichaam onder de blaas (waarin de urine zich bevindt) en boven de sluitspier van de blaas ligt. De prostaat van de man wordt ook wel voorstanderklier genoemd.

De urinebuis loopt door de prostaat

Door de prostaat loopt de plasbuis van de man. Door deze afvoerbuis van de blaas kan urine naar buiten:. Deze plasbuis voert dus de urine af die vanuit de blaas komt.

De functie van de teelbal

Het mannelijk zaad wordt deels opgeslagen in de teelballen en bijballen. De teelballen en bijballen van de man bevinden zich in de balzak. In de prostaat komen de zaadleiders die vanuit de teelballen komen uit.

Mannelijke zaadcellen en vrouwelijke eicellen

Op het moment dat een man klaarkomt, wordt de zaad cellen en het zaad vocht vanuit de balzak gevoegd en naar buiten geloosd. De prostaat levert het vocht dat is bedoeld om het zaad in contact te brengen met de vrouwelijke eicel.

Zaadlozing via de penis

De spieren in prostaat kunnen krachtig aanspannen om een zaadlozing mogelijk te maken. Tijdens een orgasme is het niet mogelijk om te plassen. Dat komt omdat de spier tussen blaas en prostaat zich tijdens de zaadlozing sluit. Hierdoor kan het mannelijk sperma niet naar de blaas en kan het dus alleen maar via de penis naar buiten.

Pubertijd en hormonen

Een normale prostaat van een volwassen man is ongeveer zo groot als een walnoot.

Tijdens de puberteit ontwikkelt de prostaat zich onder invloed van hormonen. Ook op latere leeftijd kan de prostaat groeien. Een vergrote prostaat is niet meteen een ernstige aandoening.

Wel kan een grote prostaat klachten veroorzaken bij het plassen of bij een zaadlozing.

Maastricht

Andros mannenkliniek. Ook uw partner is welkom om bij het intake gesprek aanwezig te zijn.

Op de website van Andros kan u ook een erectie test uitvoeren. Zie www.androsmannenkliniek.nl

Amsterdam

Andros mannenkliniek. Deze kliniek is gevestigd aan de Van Boshuizenstraat 12, in Buitenveldert.

Arnhem

Andros mannenkliniek. Deze kliniek van mannen was de eerste kliniek die Andros in 2004 heeft geopend.

Leiden

Andros mannenkliniek.