Wat is een zorghotel?

Een zorghotel is een verblijf voor oudere mensen die sterke behoefte hebben aan zorg. In een zorghotel krijgt iedere bewoner alle aandacht.

Tevens wordt de zelfredzaamheid van de bewoners continue gestimuleerd waardoor een goede levenskwaliteit kan worden gewaarborgd. Wanneer u in een zorghotel wilt terecht komen is hier vaak een wachtlijst voor dus houdt daar rekening mee bij uw beslissing.

Het herstellen na een prostaat operatie

Wanneer u een operatie aan uw prostaat heeft ondergaan vanwege klachten die u had aan uw prostaat is het zaak dat u na de operatie zo snel mogelijk herstelt. Dit kunt u op verschillende manieren doen. Zo is het in de eerste plaats belangrijk dat u in de periode van herstel, die doorgaans zo’n 4 tot 6 weken duurt, voldoende drinkt om uw blaas goed door te spoelen. Hierbij is het verstandig om niet te veel na het eten te drinken anders moet u ’s nachts vaak naar de wc.

Tijdens uw herstel van een prostaat operatie is het verstandig om een aantal dingen te ontzien, zoals:

  • Het maken van lange autoritten
  • Zware dingen tillen
  • Alcohol drinken
  • Veel trappen lopen
  • Fietsen

Daarnaast is het verstandig om halverwege uw herstelperiode een bezoekje te brengen aan uw dokter voor een controle. Vaak is dit na ongeveer 3 weken na uw operatie. Bij deze controle moet u een staaltje van uw ochtendurine inleveren wat zal worden onderzocht door de dokter. Hierbij is het dus handig dat u van te voren niet naar de wc gaat zodat het urineren geen problemen oplevert bij de dokter.

Symptomen bij het herstellen van een prostaat operatie

Tijdens uw herstel kunnen er zich enkele symptomen voordoen. Zo is het namelijk mogelijk dat de korst loslaat die zich heeft gevormd in de prostaatholte. Wanneer dit gebeurt zult u vaak te maken krijgen met bloedverlies. Over het algemeen is dit van korte duur, echter wanneer het niet stopt of wanneer het erger wordt is het zaak dat u contact opneemt met uw uroloog.

Prostaat operatie

U zult na uw prostaat operatie merken dat u makkelijker zult kunnen urineren. Hierbij zal ook de straal van de urine krachtiger en voller zijn. De periode dat het duurt voordat u weer zonder problemen kunt urineren is langer naarmate u voor de operatie langer hebt gewacht. Wanneer u dus direct bent geopereerd nadat u symptomen van prostaat klachten signaleerde zult u ook weer sneller van uw prostaat problemen af zijn.