De behandeling van een prostaat

Wanneer u last heeft van uw prostaat kunt u hiervoor naar een dokter of naar een ziekenhuis gaan. Het is verstandig om hiervoor zo snel mogelijk een bezoekje te brengen aan uw dokter aangezien het goed is wanneer met er snel bij is.

Mocht er uit onderzoek blijken dat er iets aan de hand is met uw prostaat dan zal de dokter vaak overgaan tot een behandeling van de prostaat. Afhankelijk van hoe ernstig het is zal er worden overgegaan op een behandeling met medicijnen of wellicht een operatie.

Gevolgen van prostaat behandeling

Wanneer u een prostaatbehandeling heeft ondergaan dan is het mogelijk dat u hier tijdelijk bepaalde gevolgen aan overhoudt. Zo is de bedoeling dat u het weefsel dat is losgemaakt van de prostaat om de prostaat te verkleinen stukje bij beetje uitplast. Op deze manier verdwijnt het weefsel uit uw lichaam en het is mogelijk dat hier af en toe ook wat bloed bij komt kijken.

Ook is het mogelijk dat u in de periode na de prostaatbehandeling wat last hebt bij het urineren. Hierbij kunt u denken aan een branderig gevoel tijdens het plassen of een zwakke straal. De kans is ook zeker aanwezig dat u veel frequenter naar het toilet moet of dat u een sterkere aandrang heeft om te plassen.

De kleur van de urine kan daarnaast ook anders zijn dan normaal. Deze kan namelijk iets roze gekleurd zijn alleen dit is niet gevaarlijk en zal geleidelijk verdwijnen. Daarnaast is het mogelijk dat er een beetje bloed bij het sperma zit, maar ook dit kan geen kwaad en u kunt gewoon uw normale seksuele activiteiten ondernemen.

Problemen bij de zaadlozing na een prostaat-behandeling

Het is mogelijk dat u na een prostaatbehandeling klachten heeft bij de zaadlozing. Hierbij kan het voorkomen dat het sperma achterwaarts in blaas terecht komt in plaats van op de normale manier naar buiten vloeien. Dit heet in de medische wereld een ‘droge zaad-lozing’ en kan leiden tot klachten wanneer u klaarkomt.

Prostaat-behandeling

Wanneer dit gebeurt zult u het sperma op een later tijdstip weer uitplassen. Daarnaast is het mogelijk dat er impotentie optreedt na een prostaatbehandeling of laserbehandeling in het specifiek. Dit komt niet heel vaak voor maar helaas kan het een zeldzaam bijverschijnsel zijn bij het behandelen van klachten aan de prostaat.