Klachten aan uw prostaat

Wanneer u klachten heeft aan uw prostaat dan zou het kunnen dat er iets met uw prostaat aan de hand is. Dit kan een goedaardige vergroting van de prostaat zijn maar het kan ook zijn dat u prostaatkanker?">prostaatkanker heeft.

Ook kunt u een prostaat ontsteking hebben in uw prostaat, die zowel bacterieel als niet bacterieel kan zijn. Wanneer u klachten denkt te signaleren aan uw prostaat is het belangrijk dat u hiermee naar de dokter gaat zodat deze er naar kan kijken. Mocht er inderdaad iets aan de hand zijn dan is het namelijk belangrijk dat er snel wordt geopereerd.

De behandeling van uw prostaat

Wanneer na onderzoek aan uw prostaat blijkt dat u inderdaad behandeld moet worden dan kan dit op verschillende manieren plaatsvinden. Het is natuurlijk ook afhankelijk van wat er met uw prostaat aan de hand is wat de beste behandeling is. Vaak kan het gebruik van medicijnen al een hoop kleine problemen oplossen maar het kan ook nodig zijn dat er geopereerd moet worden.

Bij sommige gevallen zoals prostaatkanker en een vergrote prostaat is een operatie noodzakelijk om het probleem te verhelpen dan wel te verkleinen. In het geval van een goedaardige vergrote prostaat zal de operatie vaak goed aflopen en zal deze ook geen consequenties hebben voor uw gezondheid na de operatie.

Bij prostaatkanker echter is de kans aanwezig dat de operatie leidt tot blijvende problemen na de operatie. Zo kunt u problemen hebben met het plassen. Dit wordt ook wel incontinentie genoemd. Of u kunt zelfs impotent raken wanneer u pech heeft. Deze gevolgen zijn weliswaar zeldzaam maar ze kunnen nu eenmaal eens in de zoveel tijd voorkomen.

Penisvergroting na een prostaat-behandeling

Bij een overgroot deel van de prostaatbehandelingen is het nog gewoon mogelijk om uw penis te laten vergroten na de operatie. Zeker bij een ontsteking of een goedaardige vergrote prostaat zal de behandeling het vergroten van de penis onmogelijk maken.

Operatie prostaatkanker

Bij een operatie wegens prostaatkanker kan het helaas voorkomen dat er een zenuw verwijderd moet worden of per ongeluk geraakt wordt die impotentie bij u veroorzaakt. Wanneer dit het geval is verdwijnt ook de mogelijkheid om uw penis te vergroten.