Een prostaatbehandeling bij klachten aan de prostaat

Mocht het voorkomen dat u klachten heeft aan uw prostaat dan kunt u hiervoor naar de dokter of naar het ziekenhuis. Hier zullen ze onderzoeken of er daadwerkelijk iets aan de hand is en mocht er iets worden geconstateerd dan kunnen ze u hier voor behandelen.

Wat voor soort behandeling er noodzakelijk is hangt een beetje af van de mate van ernstigheid maar over het algemeen zal er worden overgegaan op medicijnen of een operatie.

De gevolgen van een behandeling aan de prostaat

Wanneer u zich laat behandelen aan uw prostaat dan kunnen hier enkele gevolgen aan vast zitten. Over het algemeen zijn dit onschuldige gevolgen waar u na een periode weer vanaf bent. Hierbij kunt u denken aan het weefsel dat van de prostaat af wordt gehaald om deze te verkleinen. Dit weefsel zal namelijk via de urine worden afgevoerd zodat u hier last van kunt hebben.

Ook zijn er andere gevolgen mogelijk die verband houden met het urineren. Zo kunt u bijvoorbeeld een branderig gevoel ervaren tijdens het plassen of is het mogelijk dat u een zwakke straal produceert. Andere gevolgen aangaande het urineren kan zijn dat u vaker naar het toilet moet of dat u nadruppelt wanneer u klaar bent met plassen.

Daarnaast kan de kleur van uw urine anders zijn vanwege de vermenging met wat bloed wat zorgt voor een roze achtige kleur. Ook kan er bloed bij het sperma komen wanneer u een orgasme heeft. Al deze bijkomstigheden zijn tijdelijk van aard en belangrijker nog, ze zijn ongevaarlijk en ze horen er simpelweg bij.

Kinderen krijgen na een prostaat-behandeling

Bovenstaande gevolgen zijn allemaal tijdelijk van aard en redelijk onschuldig. Maar er zijn ook gevolgen die wel degelijk ernstiger zijn. Dit soort gevolgen komen echter maar amper voor maar helaas kan het dus wel voorkomen. Bij dit soort gevolgen kunt u denken aan:

Impotentie na een prostaat-behandeling

Wanneer u impotent wordt na een prostaatbehandeling kan het dus lastig zijn om geslachtsgemeenschap te hebben met uw partner. Het is zeer zeldzaam maar het kan dus ook leiden tot het feit dat u niet meer in staat bent om kinderen te krijgen met uw partner via de natuurlijk weg omdat uw penis hier niet meer toe in staat is.