Een ziektekostenverzekering van OHRA

OHRA is een verzekeringsmaatschappij in Nederland die onderdeel is van de Delta Lloyd groep, een grote Nederlandse financiële dienstverlener. De afkorting OHRA staat voor Onderlinge ziektekostenverzekeringsfonds van Hoogere RijksAmbtenaren. U kunt bij OHRA terecht voor een aantal verzekeringen. Een daarvan is de ziektekostenverzekering in de vorm van de OHRA zorgverzekering.

Verschillende ziektekosten verzekeringen van OHRA

U kunt bij OHRA terecht voor twee verschillende zorgverzekeringen. Naast het basispakket van OHRA zorgverzekeringen kunt u namelijk ook kiezen uit het OHRA Zorg Compact pakket. Met het basispakket van OHRA geniet u een volledige vrijheid in keuze van uw zorgverlener en heeft u de mogelijkheid om alles online te regelen.

Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om de OHRA zorgverzekering met collectief voordeel af te sluiten. Wanneer u kiest voor de OHRA Zorg Compact ziektekostenverzekering dan heeft u de keuze uit een vast aanbod van zorgverleners en bent u dus niet zo vrij als bij bovenstaande ziektekostenverzekering. Daarnaast is het verplicht om alles online te regelen en kunt u ook online terecht voor bijvoorbeeld medicijnen, hetgeen erg makkelijk kan zijn.

Met een ziektekostenverzekering van OHRA bent u gedekt tegen zaken als:

  • Bevalling en kraamzorg
  • Alternatieve geneeswijzen
  • Medische zorg
  • Psychologische zorg
  • Preventieve onderzoeken

Een prostaatoperatie met een OHRA ziektekosten verzekering

Wanneer u last hebt van uw prostaat is het verstandig om hiervoor een bezoekje te brengen aan een dokter of een ziekenhuis. Veel mensen schamen zich hiervoor en doen het daarom niet maar het is bij prostaatklachten erg belangrijk dat men er snel bij is. Hiermee voorkomt men dat het erger wordt en zijn de gevolgen nadien vaak minder erg. Maar het onderzoeken van de prostaat en het eventuele behandelen hiervan kost erg veel geld.

Dekking ziektekosten

Daarom is het belangrijk om te weten of uw ziektekostenverzekering deze kosten van het onderzoek en van de behandeling wel dekt. Op de website van OHRA kunt u een volledige weergave zien van alles wat er gedekt wordt met een ziektekostenverzekering van OHRA. Hiermee zult u zien dat een prostaatbehandeling (in ieder geval voor een gedeelte) wordt vergoed en hierdoor kunt u met een gerust hart naar het ziekenhuis voor een controle.