Pijn aan de prostaat

Pijn aan de prostaat is natuurlijk niet fijn, maar negeren moet je de pijn niet. Ook al vind je jezelf een echte man, de pijn alleen maar doorbijten is niet verstandig.

Want een in jouw ogen onschuldige pijn kan het gevolg zijn van een infectie of van bijvoorbeeld kanker.

Bij een klacht aan de prostaat is het altijd belangrijk om zo snel mogelijk te achterhalen wat daar de oorzaak van is. Op deze manier kan er snel een behandeling plaats vinden en is de kans op (totaal) herstel het grootste.

Prostaatproblemen: de symptomen op een rijtje

Of je nu te kampen hebt met een infectie aan de prostaat of je loopt rond met prostaatkanker?">prostaatkanker, de symptomen zijn over het algemeen erg hetzelfde.

Je hebt te maken met pijn aan de prostaat, je moet vaak plassen, plassen gaat moeizaam, je hebt constant aandrang, etcetera, etcetera.

Aan de hand van de symptomen kun je dus niet vaststellen of je een infectie hebt, een opgezwollen prostaat of dat je mogelijk prostaatkanker hebt. Daarom moet je altijd even langs de huisarts. Hij kan op deze manier zien waar het om gaat en hier een behandeling op geven, zodat de pijn weggenomen kan worden.

Het verzachten van de pijn

Alhoewel de meeste behandelingen aan de prostaat niet al te lang duren, vinden sommige mannen het toch fijn om tijdens de behandelperiode iets van een verzachter voor de pijn te hebben, zodat de pijn wat dragelijker wordt. Gelukkig zijn hier ook meerdere middelen voor. Je kunt dit het beste aankaarten bij je huisarts of de arts die jou op dat moment behandeld. Hij of zij kan jou dan een verzachtend middel voorschrijven.