Plasproblemen bij mannen

Plasproblemen komen niet alleen maar voor bij jonge kinderen of bij ouderen die bijvoorbeeld dement worden. Nee, als gewone gezonde volwassen man kun je ook te maken krijgen met plasproblemen.

Dat is iets waar je natuurlijk liever niet aan wilt denken en al helemaal niet mee te maken wilt krijgen. Het is ook nog een groot taboe, dus het is ook nog niet echt makkelijk om er bijvoorbeeld met iemand over te praten.

Soorten plasproblemen bij de mannen

Er bestaan verschillende soorten plasproblemen. Je kunt bijvoorbeeld het gevoel hebben dat je heel de tijd naar de wc moet, maar als je dan eenmaal op de wc zit, dan gebeurd er niks. Dit is een vervelende klacht, maar nog niet heel ernstig of gênant. Het kan ook zou zijn dat je je blaasspieren niet meer onder controle kunt houden en dat je dus bijvoorbeeld midden op je werk in je broek kunt plassen. Dit is natuurlijk heel erg naar en daarom worden plasproblemen ook uitermate hinderlijk gevonden.

Plasproblemen: zijn ze te behandelen?

Gelukkig zijn de meeste plasproblemen bij mannen goed te behandelen. Na onderzoek blijkt het probleem dan bijvoorbeeld te worden door een ontsteking aan de prostaat. Zodra de oorzaak eenmaal is achterhaald kan er snel naar gehandeld worden. Kans is dan ook groot dat de problemen snel verholpen kunnen worden. Hoe sneller je iets gevonden hebt, hoe beter het te behandelen valt. Mocht uiteindelijk blijken dat de oorzaak niet meer te genezen is, dan zijn er verschillende hulpmiddelen zodat je toch goed kunt leven met de problemen. Denk bijvoorbeeld aan een soort van tena lady voor mannen, waardoor je er niet bang voor hoeft te zijn dat je tijdens je werk last krijgt van een natte broek.