Prostaatkanker

Prostaatkanker is natuurlijk een ziekte waar we liever niet mee te maken krijgen. Kanker is sowieso een ziekte waar we liever niks over willen horen, laat staan krijgen.

Helaas is de werkelijk anders en dat is dat we vroeg of laat met kanker te maken zullen krijgen. Of we zelf nu een kankersoort krijgen of dat 1 van onze geliefde, vrienden of familie een kanker krijgt, het zal ons hoe dan ook gaan raken.

Als je je al realiseert dat 1 op de 9 vrouwen borstkanker krijgt, dan kun je je waarschijnlijk goed voorstellen dat kanker een ziekte is die vele mensen treft.

Het herkennen van prostaatkanker

Prostaatkanker is een ziekte die qua symptomen erg lijkt op die van een ontsteking aan de prostaat of een opgezwollen blaas. Als je dus een van de volgende of meerdere van deze symptomen hebt, is de kans erg groot dat het niet gaat om prostaatkanker?">prostaatkanker. Slechts in 4% van de gevallen gaat het om prostaatkanker. De symptomen kunnen als volgt zijn:

  • vaak naar de wc moeten (meer als voorheen)
  • Pijn en irritatie tijden het plassen
  • gevoel hebben dat de blaas niet goed geleegd is

Als je dus dit soort symptomen hebt, kun je altijd het beste even langs de huisarts gaan.

Snelle diagnose is belangrijk

Een bezoek aan de huisarts is heel erg belangrijk. Of het nu om prostaatkanker gaat of om een wat minder erge ontsteking, hoe sneller je er bij bent, hoe groter de kans op een snelle en succesvolle behandeling. Wees daarom verstandig en neem het zeker voor het onzekere en laat je in ieder geval door de huisarts behandelen.