Prostaatontsteking

Een prostaatontsteking kan een vervelende kwaal zijn en het is ook een ontsteking waar je het beste maar zo snel mogelijk bij kan zijn. Hoe later je namelijk een ontsteking aan de prostaat laat behandelen, hoe groter de kans dat er meer problemen en complicaties optreden en hoe groter de kans dat de problemen langer duren.

De symptomen die ontstaan bij een prostaatontsteking lijken erg op de symptomen die optreden bij prostaatkanker?">prostaatkanker. Gelukkig gaat het in de meeste gevallen om een prostaatontsteking in plaats van om prostaatkanker.

De symptomen van een ontsteking aan de prostaat

Zoals al net vermeld, een ontsteking aan de prostaat en prostaatkanker lijken erg op elkaar als het gaat om de symptomen hiervan. Bij een ontsteking aan de prostaat kunnen de volgende symptomen optreden:

  • * vaker moeten plassen
  • * gevoel hebben dat de blaas niet volledig is geleegd na een bezoek aan de wc
  • * pijn en irritatie tijdens het plassen* het hebben van loze aandrang

Heb je dus meerdere van deze symptomen, breng dan een bezoek aan de huisarts. Of het nu een ontsteking is of prostaatkanker, bij beide gevallen is een snelle behandeling wenselijk.

Snelle behandeling is het beste bij een prostaatontsteking

Een snelle behandeling is erg belangrijk bij een prostaatontsteking. Als er namelijk te lang gewacht wordt met de behandeling van een ontsteking, dan is de kans op blijvende schade groter. Bovendien worden de klachten natuurlijk ook ernstiger. Een urineweginfectie kan dan bijvoorbeeld het gevolg zijn. Wees dus verstandig en wacht niet te lang met een bezoek aan de huisarts.