Prostaatproblemen

Prostaatproblemen zijn problemen die erg vervelend kunnen zijn voor een man. Sommige problemen brengen de nodige gene met zich mee. Er heerst nog een taboe op het praten over prostaatprobleem en ook lichamelijk kunnen de problemen erg vervelend zijn.

Problemen aan de prostaat kunnen door een heleboel oorzaken komen. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van een ontsteking aan de prostaat of je hebt last van een opgezwollen prostaat, zelfs prostaatkanker?">prostaatkanker is ook een mogelijkheid.

Welke oorzaak ook ten grondslag mag liggen aan je probleem, hoe sneller je er bij bent, hoe beter het probleem behandeld kan worden. En hoe minder last je er dus van hebt en hoe beter de kans op herstel is.

Symptomen bij problemen aan de prostaat

De symptomen die mannen meestal krijgen aan de prostaat zijn over het algemeen hetzelfde, onafhankelijk van wat de oorzaak is. Of je nu last hebt van een onschuldige ontsteking aan de prostaat of je hebt prostaatkanker, de symptomen lijken erg op elkaar. Veel voorkomende symptomen bij problemen aan de prostaat zijn:

  • vaak moeten plassen
  • plassen gaat moeizaam
  • plassen doet pijn en zorgt voor irritatie
  • plassen gaat moeizaam. Het wil niet lukken of de blaas leegt niet helemaal
  • het hebben van loze aandrang

Omgaan met prostaatproblemen

Alhoewel de meeste problemen aan de prostaat tamelijk onschuldig zijn, hebben een hoop mannen er toch een hoop last van. Als het niet lichamelijk is, dan is het wel psychisch. Veel mannen schamen zich er toch voor als ze een probleem hebben aan de prostaat. Gelukkig zijn de meeste problemen goed te behandelen, zeker als je er snel bij bent. Als je een probleem hebt, ga dan altijd even langs de huisarts.