Medicijnen voor prostaat

De werking van de prostaat kan verstoort zijn indien een man last heeft van pijn bij het plassen. De oorzaak kan zijn dat de prostaat opgezwollen prostaat tegen de urinebuis drukt. Hierdoor kan de urinebuis worden vernauwt. Door een versmalling in de plasbuis is het mogelijk dat een man minder krachtig kan plassen.

Ook is het mogelijk dat er vaak aandrang is om te gaan plassen, maar dat je helemaal niet hoeft te plassen.

Er zijn vele geneesmiddelen te koop voor het bestrijden van prostaat klachten. Vele geneesmiddelen zijn te koop zonder recept bij apotheek of drogist.

Geneesmiddelen op recept

Geneesmiddelen die worden voorgeschreven door een erkend huisarts of uroloog worden in de meeste gevallen volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld indien prostaatkanker?">prostaatkanker is geconstateerd. Houd wel rekening met een eventuele eigen bijdrage. Een eigen bijdrage is het geld bedrag waarvoor u moet betalen. De ziektekostenverzekeraar zal de eigen bijdrage niet aan u vergoeden.

Welke medicijnen worden het meest voorgeschreven door Nederlandse huisartsen?

Anti-androgenen

Androgenen zijn mannelijke geslachtshormonen. Door de hoeveel hormonen in het lichaam van de man te veranderen kan de werking van prostaat worden beïnvloed.

Een voorbeeld hiervan is het geneesmiddel Casodex. Casodex bevat als werkzame stof bicalutamide.

Alfareceptor-blokkers

Deze geneesmiddelen ontspannen de kringspier van de uitgang van de blaas en helpen daarmee de doorstroming van urine te verbeteren.

Een arts zal altijd wijzen op de mogelijke bijwerkingen die geneesmiddelen kunnen hebben.

Veel voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid en overgeven. Wellicht krijgt een man door deze geneesmiddelen ook minder zin in sex. Indien een man minder zin heeft in sex, is hij niet meteen impotent. Impotentie is een probleem indien je wel zin hebt in sex, maar geen erectie of zaadlozing kan krijgen.

Vertel uw arts of geneesheer altijd welke geneesmiddelen u gebruikt. Elk geneesmiddel heeft immers invloed op uw lichaam. Een combinatie van geneesmiddelen kan positief werken. Een arts kan beoordelen of een combinatie van geneesmiddelen gevaarlijk kan zijn. Of zelfs fataal.

Geneesmiddelen zonder recept

Geneesmiddelen die zonder recept verkrijgbaar zijn, worden niet altijd vergoed door uw zorgverzekering. Steeds meer zorgverzekeraars gaan ook homeopathische geneesmiddelen zonder recept vergoeden. U kan bij uw zorg verzekeraar een lijst opvragen van geneesmiddelen die voor vergoeding in aanmerking komen. Lees deze lijst dus goed door. het kan zijn dat u geneesmiddelen gebruikt die u mag declareren bij uw ziektekosten verzekeraar. Er zijn verschillende geneesmiddelen van het mark A.Vogel.

Drogisterijen

Veel drogisterijen hebben geneesmiddelen onder eigen naam. Het prijsverschil tussen bekende merken en eigen merk producten kan vrij groot zijn. Vergelijk de inhoud en bestanddelen van de genoemde werkzame stoffen op de verpakking met elkaar.