Het vergoeden van een prostaatonderzoek

Wanneer u klachten hebt aan uw prostaat is het verstandig om hiervoor een bezoekje te brengen aan het ziekenhuis of aan een dokter. Hier kunnen ze met behulp van enkele relatief simpele onderzoeken zien of er inderdaad iets mis is met uw prostaat.

Maar deze onderzoeken zijn meestal niet gratis en zoals bij de meeste zaken in een ziekenhuis kost dit al snel een hoop geld. Gelukkig is er de ziektekostenverzekering die (een deel van) de onderzoeken wellicht kan vergoeden.

Wat dekt een ziektekostenverzekering

Wanneer u een ziektekostenverzekering afsluit is het belangrijk dat u weet waar u nou eigenlijk voor gedekt bent. Over het algemeen worden kosten gedekt die ontstaan als gevolg van een ziekte, een ongeval en een gebrek. Daarnaast kunnen kosten worden vergoed ter preventie van een ziekte of zaken als zwangerschap.

Wanneer u een ziektekostenverzekering afsluit bij een verzekeringsmaatschappij krijgt u een polis waarin de voorwaarden staan. Hier kunt u doorgaans ook in detail in vinden wat er allemaal wordt vergoed en wat er niet wordt vergoed. Mocht u dus klachten krijgen aan uw prostaat dan kunt u in de polis terugzoeken of uw ziektekostenverzekering onderzoeken en/of behandelingen aan de prostaat dekt.

Dekking goedkoopste ziektekosten-verzekering

Wanneer u een ziektekostenverzekering afsluit is de premie vaak van doorslaggevende factor. Dit is niet raar aangezien de premie bepaalt hoe duur een ziektekostenverzekering is en daarom kiezen veel mensen voor een ziektekostenverzekering met de goedkoopste premie.

Premie

Echter moet u er wel rekening mee houden dat de premie niet de enige belangrijke factor is bij een ziektekostenverzekering. Zo kan een erg goedkope premie van een ziektekostenverzekering wel eens ten kosten gaan van de dekking van de ziektekostenverzekering. Wanneer dit het geval is is het misschien verstandig om wat meer premie te betalen voor een dekking die wel toereikend is.

Wisselen verzekeraar

Wanneer u prostaatklachten denkt te signaleren en er blijkt dat uw ziektekostenverzekering geen onderzoeken en/of behandelingen aan uw prostaat vergoedt dan kan het verstandig zijn om te wisselen van ziektekostenverzekering voordat u naar het ziekenhuis gaat om u te laten onderzoeken. Dit kan u simpelweg een hoop geld besparen wanneer u een ziektekostenverzekering neemt die deze onderzoeken wel dekt. Zo kunt u tevens met een gerust hart naar het ziekenhuis zonder u constant zorgen te hoeven maken over de kosten.