Wat zijn prostaatklachten

Prostaatklachten zijn zoals het woord natuurlijk al zegt: klachten aan de prostaat. Hierbij kunt u denken aan een vergroting van de prostaat of bijvoorbeeld pijn in de prostaat.

Daarnaast is het ook mogelijk om een ontsteking op te lopen aan de prostaat. Dit kan een bacteriële ontsteking zijn maar deze kan ook veroorzaakt worden door schimmels of een virus.

Prostaatkanker tenslotte is de meest serieuze klacht aan de prostaat en hier krijgen vrijwel alle mannen vroeg of laat mee te maken.

Medicijnen tegen prostaat klachten

Er zijn verschillende methodes om prostaat klachten te behandelen. Naast het operatief behandelen middels bestraling of chirurgische ingreep is het gebruik van medicijnen een goede behandel methode. Wanneer men dus een van de symptomen denkt te herkennen van beginnende prostaatklachten is het verstandig om een ziekenhuis te bezoeken om te kijken of er medicijnen zijn hiervoor.

Bij een vergrote prostaat bijvoorbeeld is er goed te behandelen met medicijnen. Met het medicijn prostaforce bijvoorbeeld is het mogelijk om met de plantaardige extracten die er in zitten te gebruiken voor het herstellen van de hormoonbalans waardoor de prostaat weer kleiner wordt. Een vergrote prostaat wordt doorgaans namelijk veroorzaakt door een verstoord hormoonevenwicht.

Daarnaast zijn er ook prostaat medicijnen voor verschillende andere soorten klachten aan de prostaat. Vraag hiernaar bij uw dokter of in het ziekenhuis. Wanneer na gebruik van de medicijnen blijkt dat de klachten niet afnemen dan is het verstandig om hierover contact op te nemen. Wellicht is het namelijk noodzakelijk om dan over te gaan op een operatie.

Medicijnen halen bij de drogist

Sommige recepten die kunnen helpen bij het bestrijden van prostaatklachten kunt u verkrijgen bij de drogist. Het voordeel hiervan kan zijn dat u geen recept nodig heeft om deze medicijnen te verkrijgen. Vaak gaat het bij deze medicijnen om kleine klachten aan de prostaat die gemakkelijk kunnen worden verholpen door het gebruik van medicijnen.

Online medicijnen

Ook online kunt u medicijnen voor de prostaat verkrijgen bij de apotheek. Zo hoeft u de deur niet meer uit en waarschijnlijk worden binnen enkele dagen bij u thuisbezorgd. Het voordeel hiervan is dat mensen vaak niet naar de dokter willen vanwege het feit dat ze zich schamen voor het verlies van urine of andere prostaat klachten. Op deze manier kunnen deze mensen veilig en zonder schaamte medicijnen bestellen.